Om Sk Hok

Följ oss på Facebook för att få uppdateringar kring kurser, kontakta oss och mycket, mycket mer

Schäferhundklubben Hok är belägen i det lilla samhället Hok i Vaggeryds kommun.

Sk Hok har genom åren haft flertalet deltagare på Svenska mästerskapen i IGP, Svenskt schäfermästerkap, WUSV-VM, FCI-VM, IPO-FH VM och Universalsieger- VM.

Sk Hok har även varit en mycket flitig arrangör av IGP- prov.
Vi har, ibland med hjälp av samarbetspartners runt om i landet, arrangerat Schäfer- SM IPO 2008, 2009, 2010, 2014, 2016, 2017 samt 2021. Vi arrangerade även Schäfer- SM IPO-FH 2016 samt Svenska mästerskapen (alla raser) i IPO 2011.

Vår verksamhet

Medlemmarna vi har idag har olika ambitionsnivå. En del tävlar inom SM- och VM-nivå, en del är mest där för att hjälpa andra eller för att trivas en stund tillsammans med människor som har ett gemensamt intresse.

Tillsammans håller vi flertalet kurser och avancerade träningstillfällen för andra hundförare att anmäla sig till, ett ofta uppskatta tillfälle att få lära sig kring detaljerna som kan göra stor skillnad för din framgång!

Samarbete

Vi har alltid sett fördelarna med att samarbeta med andra lokala klubbar, andra rasklubbar och individer från olika delar av världen.

Vi samarbetar med olika sponsorer för att kunna genomföra alla prover, tävlingar och mästerskap – kontakta oss om ni äre intresserade av att bli en del av Team HOK.

Domare, figuranter och provledare

I Sk Hok har vi just nu två domare och två tävlingsfiguranter. Ett flertal medlemmar är utbildade provledare, vilket är en förutsättning för att kombinera det egna tävlandet med funktionärsuppgifter. Är du intresserad av att använda våra figuranter eller domare, tveka inte att höra av dig så löser vi något riktigt bra.